Förskola på finska

Solna stad ingår i förvaltningsområdet för finska språket. Det betyder att du som är finsktalande har flera särskilda rättigheter. Staden erbjuder finsk förskoleverksamhet där en större del av verksamheten drivs på finska.

Du som är finsktalande har rätt till förskola på finska för ditt barn. Solna stad erbjuder plats på kommunala förskolan Thor som bedriver finsk-svensk förskoleverksamhet på avdelningen Haren. Förskolan är centralt belägen vilket innebär att det är enkelt att ta sig dit från olika delar av Solna.

Ansök till finsk-svensk förskoleverksamhet

Du ansöker till den finsk-svenska avdelningen i e-tjänsten Förskola & skola. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. I e-tjänsten väljer du Thors förskola, finsk-svensk avdelning.

Fördelning av platser

Du som önskar en plats för ditt barn i finsk förskoleverksamhet har rätt till en plats på Thors förskola, avdelningen Haren. Inom fyra kalendermånader ska barn- och utbildningsförvaltningen erbjuda en placering.

Placering på avdelningen Haren sker kontinuerligt under året. Förskolan tar gärna emot besök av intresserade familjer för att visa och berätta mer.

E-post: thor@solna.se
Telefon Haren: 072-583 16 15
Adress: Hagalundsgatan 49, 169 60 Solna

Tietoa suomeksi: solna.se/suomeksi

Läs mer om Thors förskola

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad