Kurser och workshops

Kvinna arbetar med smycke.

Få utlopp för dina kreativa och skapande sidor i en unik miljö! I samarbete med kvarterets aktörer erbjuds kortare kurser och workshops - från måleri och keramik till hur du lagar en cykel!

Konstkurs med inspiration av Olle Olsson Hagalund

Vi inspireras av Olle Olsson Haglunds färgrika måleri och går igenom grunderna i måleri utifrån tekniker såsom blyerts och akryl. Vi erbjuder dagskurser från klockan 12-15. Inga förkunskaper krävs. Vi eftersträvar en åldersblandad grupp, från 12 år.

Kursledare är Kristina Stark, konstnär med ateljé i Färghandlarhuset mittemot museet, utbildad vid Kungl. Konsthögskolan i Stockholm.

Skicka en intresseanmälan till museum@solna.se. Uppge vilken period från och med juni till augusti. Pris avgörs hur många deltagare vi får ihop!

Workshop med Cykelköket Solna

Lär dig laga en enkel punktering eller grunderna i cykelfix! Inga förkunskaper krävs. Ta gärna med egen cykel. Volontärer i Cykelköket Solna erbjuder en kreativ workshop i gör-det-själv verkstaden i Villa Odin, granne med museet.

Skicka en intresseanmälan till museum@solna.se. Uppge önskemål om datum och hur många ni är. Pris avgörs hur många deltagare vi får ihop!

Drejningskurs med Hagalunds keramikverkstad

Är du intresserad av drejning? Hör av dig direkt till vänföreningen Hagalunds keramikverkstad. De erbjuder regelbundet helgkurser i drejning för mindre grupper i Hagalunds keramikverkstad som ligger i gårdshuset mittemot museet.

Skicka en intresseanmälan till museum@solna.se. Uppge önskemål om datum och hur många ni är. Pris avgörs hur många deltagare vi får ihop!

Kontakta oss

Senast uppdaterad