Statarmuseet

I statarlängans bottenvåning inryms Statarmuseet. Här finns en lägenhet som inretts för att visa hur en statarfamilj kunde bo på 1920-talet samt ett rum med bilder och en del föremål, som berättar om huset och dess invånare.

Inredningen i bostaden grundar sig på intervjuer med människor som bott i eller haft anknytning till Överjärvas statarlänga. En del av föremålen har skänkts av personer som tidigare bott på gården. Du är alltid välkommen att kika in genom fönstren!

Öppettider & inträde

Statarmuseet har säsongsöppet klockan 11-16 i samband med aktuella gårdsdagar. För hösten 2022 gäller: 20, 27 augusti, 3, 10, 17 september
samt 1 och 29 oktober. Se sidan Aktuellt program för mer information. Här publiceras även Statarmuseets öppettider för advent.

Det är alltid fritt inträde till museet under ordinarie öppettider.

Guidad visning

Boka gärna en guidad visning eller vandring i statarnas fotspår om ni är en grupp. Kontakta oss gärna för mer information och visningsavgift, via e-post overjarva@solna.se 

Tips! Gör som våra vänner på biblioteket – starta en bokcirkel med statarlitteratur som tema. Lyssna här på boktips Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. från vår bibliotekarie eller lyssna till vår museipedagog som berättar om gårdens tusenåriga historia. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad